Ny superzoom med Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM

Objektiv 29 jun 2012

I likhet med Nikon släpper även Sigma en superzoom i sommar. Sigma 18-250mm F3,5-6,3 DC Macro OS HSM är en kompakt zoom, anpassad för kameror med APS-C sensor och täcker hela spektrat för vidvinkel-, tele- och makrofotografering. Tack vare en helt ny optisk konstruktion har Sigma lyckats slimma ner storleken till 73,5 x 88,6 cm och 470 gram.

Närbildsgränsen har förbättrats till en minsta närgräns på 35 cm i hela zoomomfånget. Maximal förstoringsgrad är 1:2,9 och i makrofotografering är en förstoringsgrad på upp till 1:2 möjlig.

Sigma har redan ett 18-250 mm objektiv i sitt sortiment men enligt dem själva skiljer de båda sig åt, bland annat genom makrofunktionen och användningen av TSC-material (Thermally Stable Composite) som i nuläget endast används av Sigma. Det ska se till att tunnan inte utvidgas eller dras samman under extrema temperaturvariationer. Det bidrar även till objektivets mindre storlek.

I sin nya superzoom har Sigma arbetat in dubbelsidiga asfäriska linser samt gjort om designen för att få till en mer kompakt filterdiameter.

Sigmas SLD-glas (Special Low Dispersion) och tre asfäriska linsglas ska både kompensera för kameraskak och korrigera färgavvikelser.

Objektivet är också utrustat med Super Multi-Layer Coating för att minska linsöverstrålning och spökeffekter, en Hyper Sonic Motor (HSM) för snabb och tyst autofokus och en rundad, sjubladig diafragma för att skapa rund oskärpa i för- och bakgrund.

Objektivet kommer med fattning för Canon, Nikon, Sony, Pentax och Sigma. Det släpps i juli men priset har ännu inte blivit fastställt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.