Ny superzoom för natur- och sportfotografen

Objektiv 18 Nov 2013

Nu lanserar Tamron SP 150-600 mm F/5-6,3 Di VC USD – ett objektiv speciellt designat för natur- och sportfotografer. Med ett zoomomfång på 150-600 mm, optisk bildstabilisering och en snabb autofokus, hoppas man nu på allvar nå dessa grupper av fotografer

Tamron SP 150-600 mm F/5-6,3 Di VC USD

Tamrons tidigare modell i det här segmentet – 200-500 mm – har några år på nacken och efterfrågan på snabbare autofokus, optisk bildstabilisering och ännu längre brännvidder gör den nya zoomen intressant. Förutom ovan nämnda prestanda är det nya objektivet väderskyddat.

Objektivet innehåller en optisk konstruktion bestående av 20 linselement, varav tre med LD-glas (Low Dispersion glass) i 13 grupper, och antireflexbehandlingen e-Band (Extended Bandwith & Angular-Dependency) som ska ta bort oönskade reflexer effektivt.

Di i produktnamnet visar att det handlar om en optik anpassad för fullformatsensorer, men objektivet går även att använda till kameror med APS-C-sensorer, och får då en bildvinkel som motsvarar ett 233-930 mm-objektiv.

Den runda bländaröppningen skapad av 9 bländarlameller ska, enligt tillverkaren ge en mycket trevlig bakgrundsoskärpa (Bokéh).

Tamron har även försett objektivet med ett nyutvecklat stativfäste som ska ge god stabilitet samtidigt som det är smidigt och snabbt går att montera på och av.

Slutligen kan nämnas att nykomlingen har en närgräns på 2,7 meter, en filterstorlek på 95 mm, och väger 1 951 gram.

SP 150-600 mm levereras med ”Silkypix Developer Studio for Tamron”. Förutom vanliga funktioner i programmet som redigering av exempelvis vitbalans, färg, skärpa med mera i RAW-bilder, så har Tamronversionen specialprofiler förinstallerade för Tamrons objektiv.

Motljusskydd och stativfäste ingår när du köper objektivet, och det erbjuds med fattningar för Canon, Nikon och Sony.

Pris och leveransdatum är ännu ej fastställt

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.