Ny märkning för SD-kort

Nyheter 12 jul 2010
SDXC USH-1

Nu kommer en ny SD-kortsbeteckning som man måste hålla reda på. Senaste korten är av s k SDXC-typ, efterföljaren till SDHC. Nu kommer en kompletterande märkning som skrivs UHS-1. Kort med den beteckningen har en möjlighet att överföra data i hastigheter upp till 104 MB/sekund. Det är fyra gånger snabbare än nuvarande gräns på 25 MB/sekund.

De nya korten kommer som brukligt att vara kompatibla med befintlig utrustning, men för att kunna dra nytta av den höga överföringshastigheten måste kortläsaren eller kameran ha stöd för UHS-1.
Hittar man även en Class 1-märkning på kortet innebär det att det klarar att spela in HD-film i realtid.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.