Ny Mamiya till lägre pris

Systemkameror 8 Nov 2010

Priserna i mellanformatsklassen brukar ligga på en bra bit över ett hundra tusen kronor, vilket gör att Mamiyas nyhet RZ22 är billig. Eller i alla fall mindre dyr, jämfört med andra motsvarande kamerasystem.


Mamiya RZ22

Mamiya lanserade under sommaren RZ33 som bl a erbjuder en sensorupplösning på 33 megapixlar, och där bakstycket kan roteras för smidigare växling mellan stående och liggande format. Kameran mottogs nog positivt, men många har säkert velat ha en lite billigare version. De har nu fått sin önskan uppfylld. RZ22 är lite lägre specificerad och därmed har också priset kunnat sänkas. Inte helt förvånande med tanke på namnet sitter det en sensor med 22 megapixlar i RZ22. Systemet bygger på Mamiyas digitala bakstycke MD22 och RZ67 Pro-IID-kamerahuset. En av fördelarna med RZ-systemen är att de som sitter på gamla Mamyia-objektiv kan använda dem.

Kameran är nu lanserad i USA till ett pris av 11 500 dollar, alltså ca 80 000 kronor. Om, och i så fall när och till vilket pris den kommer att betinga återstår att se.


Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.