Ny liten Panasonic-kompakt med 10x zoom

Kompaktkameror 17 jan 2012

Nu lanserar Panasonic ännu en ny liten designad kompaktkamera som inte gör avkall på zoomomfånget. Lumix SZ7 är nämligen utrustad med ett 10x zoomobjektiv på motsvarande 25-250 mm. Kameran klarar även av att filma i Full-HD-upplösning med stereoljud, och seriebildtagning i den maximala hastigheten 10 bilder per sekund. Vill du ha kontinuerlig autofokus vid seriebildtagningen får du dock nöja dig med 5 bilder per sekund, vilket ju faktiskt också är ganska snabbt. Dessutom skriver Panasonic i sin pressinformation att kameran är utrustad med en osedvanlig 0,1-sekunds autofokus, vilken ska arbeta ovanligt snabbt i alla lägen.

SZ7-modellen har mycket gemensamt med de tidigare FS37-, respektive FH27-modellerna. Förutom det förbättrade optiska zoomomfånget (från 8x till 10x) så innehåller nykomlingen en CMOS-sensor jämfört med föregångarnas CCD-sensorer, och samtidigt sänks sensorns upplösning från 16,1 till 14,1 megapixlar. SZ7-modellen saknar dessutom en tryckkänslig skärm, vilket de båda tidigare modellerna var utrustade med. Dock har man behållit storleken på tre tum. I sammanhanget kan även nämnas att SZ7 har en skärm med en upplösning på 460 000 bildpunkter.

Bland övriga funktioner som skiljer SZ7 från FS37, respektive FH27-modellerna kan även nämnas en separat videoknapp, miniatyreffekt, panoramafotograferingsmöjligheter, och en 3D-fotofunktion.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.