Ny kompakt nostalgi från FujiFilm

Kompaktkameror 14 sep 2011

Fujifilm X10 är en nyutvecklad kompaktkamera med specifikationer som följer i fotspåren av ”storebror” FinePix X100, och inte minst gäller det kamerans retroutseende.

Fujifilm X10 erbjuder en 12 megapixels EXR CMOS-sensor och en HD Fujinon 4x manuell zoom på motsvarande 28-112 mm. Objektivet består av 11 linser formerade i 9 grupper, vilket ska ge en mjukare zoomrörelse. Den optiska bildstabiliseringsmekanismen är inbyggd i zoomobjektivet, och optisk sökare är standard även i den här modellen. Därtill återfinns en 2,8-tumsskärm med 460 000 bildpunkter på baksidan av kameran.

Fujifilm X10 har ett förhållandevis litet och nätt kamerahus i formgjuten magnesiumlegering, och väger 350 gram. Knappar och objektiv är dessutom tillverkade i aluminium.

Kameran klarar att leverera bilder både i JPG- och RAW-format. Skulle du inte ha tillgång till ett program som konverterar råfilerna kan kameran framkalla dessa direkt till JPG.

Retrointensiva X10 har även ett filmsimuleringsprogram, där FujiFilms filmtyper Astia Provia och Velvia, kan simuleras. Men inte nog med det. Utöver ovanstående erbjuder kameran en seriebildtagningsfrekvens på 7 bilder per sekund i full upplösning, plus filmning i full-HD-upplösning (1080p).

Fujifilm X10 kommer i butik under slutet av oktober, men priset är ännu inte satt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.