Ny instegssystemkamera från Pentax

Systemkameror 10 sep 2010

Den här veckan har Pentax passat på att lansera en ny instegssystemkamera som har fått beteckningen K-r. Under skalet döljer sig en 12,4-megapixels sensor, och kameran erbjuder dessutom filminspelning i HD-kvalitet (1280 x 720 pixlar), seriebildtagning med sex bilder per sekund, hög känslighet på upp till ISO 25600 och en 3-tums LCD-skärm.

Den trådlösa infraröda dataöverföringen kan användas för överföring av bilder till exempelvis en blogg via mobiltelefonen, eller för utbyte av bilder mellan två K-r-kameror. Kameran har även ett AF-system med elva sensorpunkter och nio centralt placerade hårskorssensorer.

Bland övriga egenskaper kan nämnas automatisk dammborttagning och möjlighet att skapa HDR-bilder baserade på tre bilder med olika exponeringsvärden. Enligt pressmaterialet ska funktionen även fungera vid frihandsfotografering.

”Pentax K-r fungerar både med vanliga AA-batterier och laddningsbara litiumbatterier. Dessutom finns ett urval med spännande digitala filter för den kreativa fotografen”, säger Per Skog hos Focus Nordic, Pentax nordiska generalagent.

Pentax K-r

I samband med lanseringen av K-r passade Pentax på att lansera objektivet smc DA 35mm F2.4 AL.
Pentax K-r går att få i färgerna vit, röd och svart, och kameran kommer att börja säljas under oktober månad.

Dessutom kan nämnas att priset inklusive kamerahus och 18-55-mm-objektiv kommer att ligga på cirka 6 999 kronor. Det nya objektivet smc DA 35mm F2.4 AL lanseras samtidigt och kommer att kosta ca 2100:- kr inklusive moms.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.