Ny gratis Stop Motion-app för iPhone

Mjukvaror 31 maj 2011

Joby – företaget bakom kamerastativet Gorillapod och iPhone-stativet Gorillamobile –¬ lanserar nu Frame X Frame. Det är en fri app till iPhone 3G och iPhone 4 för produktion och utdelning av Stop Motion-filmer.

Stop Motion är en animationsteknik som ger ett intryck av rörelse genom att länka ihop en serie stillbilder. Appen fungerar ihop med tidigare iPhone 3G, men är optimerad för iPhone 4, eftersom programmet har stöd för den inbyggda blixten. Programmet klarar också att göra så kallade Time-lapse-inspelningar. Time-lapse är motsatsen till slow motion, dvs långsam inspelning med uppspelning i normalt tempo. På så sätt kan du exempelvis studera molnrörelser och se blommor växa. Troligtvis växer inga blommor med samma takt som batteriet laddar ur i en iPhone, så timelapse-inspelning över en längre tid kräver att laddaren är ansluten.

Frame X Frame finns nu tillgänglig för fri nedladdning via iTunes App Store.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.