Ny firmware till Ricoh GXR

Mjukvaror 29 okt 2010
Ricoh GXR

Ricoh passade nyligen på att uppdatera firmwareversionen till sin GXR-modell, och uppdateringen ska bland annat ge snabbare autofokus och en mängd nya funktioner som är praktiska vid makrofotografering.

Det går nu att ställa in förstoringsgraden för kontroll av skärpan i bildtagningsläget, och du kan då välja mellan lägena 2:1, 4:1, och 8:1. Det är också möjligt att spara någon av de fasta inställningarna till knapparna Fn1 eller Fn2.

Vidare så stöds numera Exif-version 2.3, kameran har fått ett läge som automatiskt ställer brusreduceringen, och vid användning av makro-objektivet GR A12 50 mm F2,5 är det nu möjligt att välja närgräns för autofokusen. I det sistnämnda fallet kan du antingen välja mellan 7-14 eller 12-30 cm.

Vi noterar även att Ricoh påstår att uppdateringen generellt ska göra autofokusen ytterligare lite snabbare.

Uppdateringen ska, enligt uppgift från Ricoh, finnas tillgänglig på företagets webbplats när du läser detta.

Du hittar uppdateringen här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.