Ny firmware till Canon EOS 7D

Systemkameror 19 aug 2012

Canon har passat på att uppdatera firmwareversionen i EOS 7D. Den nya versionen, som har fått versionsnummer 2.0.0, ger större kontroll över bildinställningar och tillgång till fler funktioner. RAW-serierna kan nu innehålla maximalt 25 RAW- eller 130 JPEG-bilder. Du får också som fotograf större kontroll över bilderna direkt efter tagning. Nya redigeringsfunktioner i själva kameran inkluderar bearbetning av RAW-filer, och dessutom medger uppdateringen enkel justering av vitbalans, skärpa och bildstil.

Ytterligare förbättringar är bland annat utökad kontroll över automatiska ISO-nivåer både för stillbilder och filmer. Det innebär att ISO-hastigheterna kan begränsas inom området ISO 400-6400 vilket gör det möjligt att bearbeta exponeringen i olika situationer.

För dig som använder kameran för filmning ger uppdateringen möjlighet till manuell justering av ljudnivån vid filminspelning, och du kan välja bland 64 olika ljudnivåer.

Firmware V2 ger också kameran kompatibilitet med Canons GPS-enhet, GP-E2, vilket gör att du nu kan fastställa positionen för bilderna med hjälp av geotaggning, då uppgifter om longitud, latitud och altitud läggs in.

Firmware v2 kan hämtas här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.