Ny firmware Sony NEX-3, NEX-5

Nyheter 2 jul 2010
Sony Nex-5

Vid lanseringen av sina nya spegellösa systemkameror för lite sedan lovade Sony att de skulle släppa en firmwareuppdatering under juli månad som gav de nya kamerorna, Alpha NEX-3/NEX-5, möjlighet att fånga och skapa 3D-bilder. De höll sitt ord och nu finns alltså uppdateringen tillgänglig för nedladdning från företagets webbsajt.

Funktionen som tillkommit kallas 3D Sweep Panorama. Den bygger på den riktigt trevliga Sweep Panorama-funktionen som fanns med redan från början i kameran, och som låter användaren hålla nere avtryckaren samtidigt som man panorerar över till exempel en vacker landskapsvy. Kameran monterar sedan automatiskt ihop bilderna till en imponerande panoramabild. Nu kompletteras alltså den här funktionen med att man även kan få djup i den färdiga bilden. Exakt hur det fungerar låter vi bli att närmare gå in på här, men efter att ha sett en förhandsversion av funktionen vid lanseringen av kamerorna kan vi inte annat än säga att vi blev imponerade.

Uppspelning fungerar utan problem på Sonys Bravia TV-apparater, men även på andra märken (om vi inte är helt felunderrättade).

Den nya uppdateringen innehåller även några andra nyheter. Förutom vissa buggfixar ska även kamerorna prestanda i olika lägen förbättrats (inklusive uppstartstiden under sämre ljusförhållanden). Den nya programvaran ska även förhindra att kameran belastar batteriet i avstängt läge och den vanliga Sweep Panorama-funktionen ska även ha förfinats.

Nedan följer länkar till programvaran.

Ladda hem – NEX-3

Ladda hem – Nex-5


Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.