Ny dimension med NX300

Systemkameror 11 jan 2013

Nu har Samsung visat upp NX300, vilket är nästa generation spegellösa modell från företaget. Kameran har inbyggd WiFi, vilket innebär att du bland annat kan posta bilder och filmer i sociala medier, skicka bilder via e-post, eller göra en autobackup till din dator. Allt sker direkt från kameran, helt utan sladdar. Ett trådlöst nätverk är allt som krävs. Det är även möjligt att göra backup till din surfplatta eller smartphone med funktionen mobilelink. Med appen Samsung Smart Camera upptäcker NX300 dina enheter automatiskt, och laddar därefter trådlöst över bilderna.

Kamerans bildkvalitet ska ha blivit bättre tack vare den nya APS-C-baserade CMOS-sensorn på 20,3 megapixlar. Samsung har även utrustat NX300 med en ny, egenutvecklad bildprocessor som ska ge snabb fotografering, hög bildkvalitet, naturtrogen färgåtergivning och lägre brus, men också stöd för video i Full- HD-upplösning (1080p) i både 2D och 3D.

Samtidigt som NX300 lanseras släpper Samsung även ett 3D-objektiv (NX 45 mm f1,8 2D/3D) som klarar av att ta både stillbilder och filmer i 3D.

NX300 finns i utförandena vitt och svart. Både kameran och objektivet kommer att finnas tillgängliga i butik under april månad, och kommer att kosta 7 700, respektive 4 500 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.