Ny baby för kreativa fotografer

Kringutrustning 2 okt 2010
Lensbaby Tilt Transformer

Lensbaby utökar nu sin familj med kameraobjektiv för kreativa fotografer genom att lansera Lensbaby Composer med Tilt Transformer. Det är ett objektiv som kan vinklas steglöst upp till 12,9 grader i valfri riktning, vilket ger bilder med selektivt fokus och mjukt suddig omgivning. Samtidigt lanseras Lensbaby Tilt Transformer, en kulledsbaserad objektivadapter med fattning för Nikon-objektiv. Adaptern ger möjlighet att vinkla ett vanligt objektiv.

Tilt Transformer finns sedan tidigare i versioner för Panasonic Lumix G Micro System och Olympus PEN. Mot slutet av året kommer även en version för Sony αNex.

Tilt Transformer ger fotografen full kontroll över det fokuserade partiets placering (horisontellt, vertikalt eller diagonalt) och dess storlek styrs av bländarvalet. Både för- och bakgrund inom det valda partiet hamnar i fokus.

Lensbaby Composer kan vinklas till valfri vinkel varpå fokusering sker med den manuella fokusringen. Objektivet stannar sedan i valt läge utan hjälp av någon låsmekanism. Lensbaby Composer är dessutom kompatibel med Lensbaby Optic Swap System och levereras med ett optiskt dubbelglas förinstallerat. Detta kan sedan ersättas med annan optik för olika kreativa effekter, exempelvis single glass, plastic, pinhole/zone plate, soft focus och fisheye.

Lensbaby Tilt Transformer och Composer med Tilt Transformer blir tillgängliga i handeln under november, och kommer att kosta cirka 2 695, respektive 3 695 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.