Ny 35 mm f/1,8 från Nikon

Objektiv 17 jan 2014

Nikon har precis lanserat objektivet AF-S NIKKOR 35 mm f/1,8G, som bör passa intresserade gatufotografer

Nikon AF-S NIKKOR 35 mm f/1,8G

AF-S NIKKOR 35 mm f/1,8G erbjuder en mellanstor vidvinkel som gör att det bör passa för gatufotografering, miljöporträtt, landskap och stadsmiljöer.

− 35 mm-brännvidden har en speciell plats i hjärtat hos oräkneliga gatu-, dokumentär- och reportagefotografer alltsedan fotografiets barndom. Efter Nikons färska uppdatering av det professionella 35 mm f/1,4-objektivet ville vi göra samma sak för våra fotoentusiaster. Eftersom det är gjort för moderna systemkameror med hög definition har vi gjort stora förbättringar av den optiska designen och till ett överkomligt pris, som kommer att få ännu fler människor att upptäcka varför 35 mm-brännvidden med all rätt fyller en klassisk plats inom fotografin, säger Mats Haglund, produktspecialist Nikon Sverige.

35mm-brännvidden är uppskattad för sättet som den ramar in sina objektiv, och har alltid haft en viktig roll inom fotografering. För fotografer som vill fånga gatans energi och rytm skapar det breda synfältet ett känslomässigt engagerande perspektiv som placerar betraktaren mitt i händelsernas centrum. Porträttfotografer som vill förmedla ett förhållande mellan motivet och dess omgivningar kan fotografera på kort avstånd och ändå inkludera ett bakgrundssammanhang.

Den optiska konstruktionen består av 11 linselement i 8 grupper, och har ett asfäriskt linselement och ett ED-glaselement för att reducera kromatisk aberration och, enligt Nikon, garantera skarpa och kontrastrika resultat. Autofokus ska dessutom vara mjuk, tyst, och snabb tack vare Nikons SWM (Silent Wave Motor). Minsta fokusavstånd är 0,25 m.

AF-S NIKKOR 35mm f/1,8G levereras med den mjuka objektivväskan CL-0915, och motljusskyddet HB-70.

Objektivet börjar säljas den 6 februari, till ett cirkapris på 5 590 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.