Ny 20-40 mm-zoom från Pentax

Objektiv 19 Nov 2013

Pentax utökar nu sin serie av väderskyddade objektiv med en 20-40 mm-zoom. Det är den första zoomen, och det första vädertätade objektivet, i företagets prestige-serie Limited.

HD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC HD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC erbjuder en brännvidd som motsvarar 30,5- 61,5 mm när det är monterat på en APS-C-kamera, och är utrustad med Pentax K-fattning.

Objektivet är till stora delar i metall, och försett med Pentax HD-coating – en ED-glaslins och en ”super-low-dispersion-lins”, som ska hjälpa till att ge bra skärpa från kant till kant, och hålla den kromatiska aberrationen i schack. Totalt består linskonstruktionen av 9 linselement i 8 grupper, och närgränsen är 0,28 meter. Dessutom kan nämnas att filterdiametern är 55 mm.

Vidare är optiken utrustad med Pentax ”Quick Shift Focus”, det vill säga manuell övergång från autofokus till manuell fokus, samt en tyst AF-motor.

Objektivet erbjuds både svart och silver.

Objektiven har börjat levereras när du läser det här och kostar cirka 10 000 kronor. Motljusskydd ingår i priset.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.