NY 18-300-SUPERZOOM FRÅN NIKON

Objektiv 23 apr 2014

Nu lanserar Nikon AF-S DX NIKKOR 18–300 mm f/3,5–6,3G ED VR. Det är ett superzoomobjektiv som erbjuder en zoomfaktor på hela 16,7x, och täcker därmed in både vidvinkel och tele i ett och samma objektiv i ett förhållandevis kompakt format

Nikon AF-S DX NIKKOR 18–300 mm f/3,5–6,3G ED VR

Det nya NIKKOR-objektivet, vilket erbjuder en brännvidd på motsvarande 27-450 mm, har samma räckvidd som Nikons AF-S DX NIKKOR 18–300 mm f/3,5–5,6G ED VR-objektiv, men är mycket mer kompakt. Objektivet är utrustat med ED-glas och asfäriska linselement, och är dessutom utrustat med Nikons vibrationsreduceringssystem.

Den optiska konstruktionen består av 16 linser fördelade på 12 grupper. Tre ED-glas och tre asfäriska linselement används för att hantera risken för aberration som kan förekomma med superzoomobjektiv.

Med sina 550 gram är AF-S DX NIKKOR 18–300 mm f/3,5–6,3G ED VR ett förhållandevis lätt objektiv. Dessutom är det utrustat med ett vädertåligt objektivfäste och ett zoomlås som förhindrar ”zoomkrypning” (att objektivet rör sig av sin egen vikt när det lutas under transport) och samtidigt ser till att det förblir infällt när det inte används.

Det nya superzoomobjektivet har börjat säljas när du läser det här, och det rekommenderade priset är 7 390 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.