NU LANSERAS FUJIFILM X-E3

Nyheter 11 sep 2017

Mer kompakt, mer kompetent och mer lättanvänd. Så vill Fujifilm sammanfatta sin nya X-E3 – deras hittills minsta systemkamera med inbyggd sökare. Den här nya kameran är utrustad med 24 megapixels bildsensor, 4K video samt förbättrad autofokus, vilket gör att den är ett rejält steg upp jämfört med föregångaren X-E2S. Den här modellen har även strömsnål Bluetooth-uppkoppling till mobila enheter och en nyutvecklad pekskärm med fler funktioner.

FUJIFILM X-E3 har ärvt det mätsökarinspirerade utseendet från X-E2S med samma slags handgrepp. Topp- och bottenplattan är i magnesiumlegering och viktiga reglage är frästa ur aluminium. I den här nya modellen har nu själva kamerahuset blivit ännu kompaktare och lättare vilket gör att kameran kan vara tänkbar både för dig som vill ägna dig åt diskret gatufotografering eller som vill ta med den på resor.

Kameran har utrustats med samma 24,3 megapixel X-Trans CMOS III-sensor och kraftfulla processor (X-processor Pro) som i toppmodellerna X-T2 och X-Pro2. Den ger dessutom möjlighet att filma i 4K (3840×2160 pixlar, 29,97p) med en bitrate upp till 100 Mbps. I X-E3 finns även Fujifilms filmsimuleringslägen, exempelvis Velvia, Classic Chrome och svartvita Acros, som fungerar lika bra att använda vid videoinspelning som vid fotografering.

X-E3 finns i butik i oktober, med följande rekommenderade pris:

X-E3 Endast kamerahus: 9 499 SEK
X-E3 kit med 18-55mm F2.8-4: 12 999 SEK
X-E3 kit med 23mm F2: 11 999 SEK

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.