Nu finns ACDSee Pro 5 och ACDSee v14

Mjukvaror 17 okt 2011

ACDSee har funnits sedan 1997 och nu har version 14 sett dagens ljus. Den nya versionen stödjer bland annat geotaggning, vilket gör att du kan sortera dina bilder tagna med en GPS-försedd kamera eller mobiltelefon. Bilderna kan sedan med hjälp av informationen, placeras ut på en karta för att åskådliggöra var de är tagna. Det finns även en sorteringsfunktion som kan sortera bilderna efter geografisk plats. Övriga nyheter i programmet är en förbättrad panel för metadata, kreativa filter som går att applicera på dina bilder, samt en uppmärkningsfunktion som låter dig märka upp och gruppera dina bilder med hjälp av färger.

Det var inte många månader sedan företaget släppte ACDSee Pro 4, och nu kommer en helt ny version av programmet, nämligen version 5. De största nyheterna sedan version 4 är ett bättre skärpefilter. Dessutom har man lagt till en ny funktion som heter ”split toning” – vilken låter dig applicera en toningsmask över din bild. I det här läget har du tillgång till masker i sepiaton, svartvitt, eller valfritt färg.

Programmet har nu även fått ett par enkla ritverktyg med vilka du kan lägga till cirklar, linjer eller pilar i dina bilder.

Inget fotoredigeringsprogram är ju komplett utan funktionerna Skugga och Efterbelys, och nu finns de även i ACDSee Pro 5. I övrigt har programmet fått samma sorteringsfunktioner som ACDSee 14.

De nya programversionerna säljs just nu till rabatterade priser (ACDSee Pro 5 till 60 procents, och ACDSee 14 till 40 procents rabatt) för de som äger någon tidigare version av ACDSee.

Priset för ACDSee ligger annars på 239,99 Dollar för Pro 5, och 79,99 Dollar för ACDSee 14.

Om du är intresserad så kan det vara bra att känna till att det går att ladda hem Det finns demoversioner av programmen via följande två länkar:

ACDSee Pro 5
ACD See 14

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.