Nordens Fotoskola presenterar ”Jag och mitt djur”

Aktuellt 11 feb 2011
Nordens Fotoskola
Nordens Fotoskola

Andraårseleverna på Nordens fotoskola har nu tagit Galleri Kontrast i Stockholm i besittning och visar där upp examensarbetet betecknat ”Jag och mitt djur”. Enligt pressmaterialet vi tagit del av är det en fotoutställning där betraktaren tas bortom den fysiska verkligheten, in i människors tankar och känslor.

I 15 bildreportage får betraktaren en inblick i hur människan förhåller sig till sina djuriska drifter och sin plats högst upp i naturens näringskedja.
Möt samerna som lever i symbios med sina renar, livet och vardagen i den svenska porrindustrin, och de hårdbarkade fiskarna på västkusten.
Andraårseleverna har, med handledning av Pieter ten Hoopen, arbetat hela hösten med projektet som alltså nu kulminerar i en utställning på Galleri Kontrast.

– Utställningen är orädd i sitt uttryck och sättet att fotografera. Det är bildjournalistik som utmanar gamla schabloner om hur dokumentärt fotografi ska se ut, säger Pieter ten
Hoopen.

Utställningen pågår fram till och med den 20 februari.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.