NJUT AV GRÅA DAGAR

Teknik 24 feb 2014

Utforska fotomöjligheterna i vardagliga stadsmiljöer även när vädret är trist

NjutAvGraaDagar-1-Wordpress

Tråkiga himlar, bleka färger och blöta trottoarer är alla ingredienser du behöver för att ta intressanta bilder, så länge du är beredd på att dokumentera dem på ett nytt sätt. ”För mig är en solig dag helt enkelt inte intressant”, säger fotografen Julien Coquentin. ”Ju gråare och svartare himmelen blir, desto mer entusiastisk blir jag över att ta bilder.”

NjutAvGraaDagar-3-Wordpress

Julien har nyligen släppt Tôt un Dimanche Matin (Tidigt en söndagsmorgon), en fotografisk dagbok av hans promenader genom gatorna i Montreal. Han använde en Nikon D300 med ett 50 mm f/1,4 mm-objektiv och ibland en 18-200 mm-zoom.

Leta alltid reda på potentiella platser i förväg, och var inte rädd för att återkomma till samma plats: en förändring av vädret kan helt förvandla en plats. ”Ibland kan jag upptäcka en plats, men fotografera den mycket senare eftersom jag väntar på rätt ljus, en storm eller dimma”, säger Julien. ”Men ibland är både komposition och förhållandena rätt direkt.”

NjutAvGraaDagar-2-Wordpress

Sätt igång

• Undvik att bära med dig för mycket utrustning, speciellt om du arbetar i områden du inte är bekant med.

• Var beredd på att öka ISO-värdet och använda större bländare för att få en tillräckligt kort slutartid för handhållen fotografering.

• Underskatta inte värdet av ett par stadiga skor och deras förmåga att ta dig till dina bilder.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.