Nikon ViewNX 2 är lanserad

Nyheter 20 aug 2010

Nu lanserar Nikon version 2 av företagets enklare bildhanterings- och bildbehandlingsprogram ViewNX, och det är alltså den nya versionen som från och med nu kommer att skickas med som standard med alla nya Nikon-kameror. Programmet går dessutom att ladda ner kostnadsfritt från Nikons webbplats (se länken sist i den här nyheten).

Den största nyheten i den nya versionen är möjligheten att, vid sidan om redigering av stillbilder, även redigera filmklipp. Funktionen ger bland annat möjlighet att klippa filmer och sedan sammanfoga olika klipp, men du kan även lägga in olika övergångseffekter i kombination med stillbilder och ljudklipp.

Den nya versionen av programmet har även ett nytt användargränssnitt som, enligt Nikon, ska göra det enklare för användaren att nå sina mål. Bland annat har man lagt till ett antal olika visningslägen där navigerings- och redigeringslägena även får sällskap av ett geotag-läge. Det sistnämnda erbjuder en kartvy som exakt visar var respektive bild är tagen.

Du kan kostnadsfritt ladda hem Nikon ViewNX 2 här. http://nikonimglib.com/nvnx/


Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.