Nikon släpper uppföljare till sin projektorkamera

Nyheter 24 aug 2010

Nikon lanserade den första kompaktkameran med inbyggd projektor – CoolPix S1000pj – ungefär vid den här tiden förra året. Nikon har har filat ytterligare på konceptet, och nu lanserar man nästa generation som erbjuder en hel del förbättringar. Samtidigt som kameran fått ett lite moderiktigare och rundare yttre, har även insidan fått en genomgripande genomgång.

Den nya modellen CoolPix S1100pj erbjuder en sensor på 14,1 MP, vilket ska jämföras med föregångarens 12,2 MP. Dessutom ståtar den nya modellen med ett 5x-zoomobjektiv på motsvarande 28–140 mm, och den kan dessutom filma i HD-upplösning (720p, 30 bilder/sekund). Vidare erbjuder projektorn en ljusstyrka på 14 lumens, jämfört med föregångarens 10. Lampans större styrka möjliggör projicering av bilder på vita ytor eller dukar, med en storlek på upp till 47 tum. Med fulladdat batteri kan projektorn visa bilder i ungefär en timme.

S1100pj är även utrustad med en pekskärm på 3 tum med 460 000 punkter, och det är nästan dubbelt så hög upplösning jämfört med föregångaren. Detta bör visa betydligt fler detaljer och skärpa vid bildtagning.

Kameran kommer i färgerna Limegrön, lila, svart och silver, och finns i butik från och med oktober. Priset kommer att ligga på runt 4 000 kr

Mer info om kameran här…Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.