Nikon presenterar COOLPIX P7800

Nyheter 13 sep 2013

Den nyaste kameramodellen i Nikons P-serie heter P7800, och den innehåller ett ljusstarkt 28–200 mm f/2,0–4,0 Nikkor zoomobjektiv, inbyggd elektronisk sökare och en CMOS-sensor på 12 megapixlar

Nikon CoolPix P7800 Nikon P7800 erbjuder ett 7,1x zoomobjektiv med två ED-glas och en bländaröppning med 7 lameller som ska ge vackert mjuka bakgrunder och enastående skärpa. Enligt Nikon är P7800 perfekt för yrkesmänniskor som behöver en professionell kamera som är lätt att ta med sig, till exempel arkitekter eller mäklare. Specifikationerna, som bland annat avslöjar att kameran även innehåller en CMOS-sensor på 12 megapixlar, en vinklingsbar LCD-skärmen på 3 tum, kombinerat med en maximal serietagningshastighet på 8 bps gör onekligen kameran intressant i ovanstående sammanhang. Bra i det läget är naturligtvis även RAW-kompatibiliteten (NRW).

Videofunktionen erbjuder filmning i Full-HD-upplösning (1080p, 25 eller 30 bps) med inbyggd stereomikrofon (och extern mikrofonutgång). Med läget för anpassad film kan dessutom slutartid, bländare, ISO, Picture Control, manuell fokusering, optisk zoom och vitbalans ställas in.

P7800 kan även användas med flera olika tillbehör, bland annat den trådlösa adaptern WU-1a, med vilken det snabbt går att överföra bilder eller fjärrstyra kameran med en smartphone.

Nikon CoolPix P7800 finns i butik från och med den 26 september till ett pris på cirka 5 100 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.