Nikon lanserar sin första allväderskamera

Kompaktkameror 10 sep 2011

Nu ger sig Nikon in i produktkategorin allväderskameror genom att lansera kompaktkameran CoolPix AW100, som är vattentät, stöttålig, kyltålig och tillräckligt robust för utomhusaktivitet.

CoolPix AW100 är enligt Nikon den perfekta följeslagaren för den som lever ett aktivt friluftsliv. Kameran är vattentät ned till 10 meter, stöttålig från höjder upp till 1,5 m, och tål kyla ned till -10°C. AW100 har också inbyggd GPS, en elektronisk kompass, och en inbyggd världskarta. Det sista innebär att du kan geotagga dina bilder.

Utöver det kan nämnas att CoolPix AW100 är utrustad med en bakbelyst CMOS-sensor på 16 megapixlar och dedikerade lägen för svag belysning. Det sistnämnda ska även vara till stor fördel om du dyker med kameran och tar bilder under vattnet.

Vidare så har kameran ett 5x-zoomobjektiv på motsvarande 28-140 mm, och klarar även av filminspelning i full-HD-upplösning (1080p) med stereoljud.

Då kameran är tänkt att användas utomhus och i kyla och därmed kanske manövreras med handskar underlättar CoolPix AW100 för användaren genom funktionen Action-Control. När den har aktiverats kan kamerans inställningar ändras genom att du svänger kameran fram och tillbaka.

Värt att noteras är också att kameran är utrustad med ett automatiskt program för färgåtergivning i undervattensläge som automatiskt ställer in kamerans vitbalans.

CoolPix AW100 erbjuds i de tre färgerna kamouflage, orange och svart, finns i butik nu, och erbjuds då till ett cirkapris på 3 390 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.