Nikon Film Festival är igång

Aktuellt 12 aug 2011

För andra året i rad utlyser Nikon Sverige, tillsammans med Stockholms filmfestival, den interaktiva filmtävlingen Nikon Film Festival, som pågår fram till den 23 oktober 2011.

Med temat ”I AM …” vill Nikon och Stockholms filmfestival ta reda på hur du ser på dig själv och din omvärld. Nu har du alla möjligheter att bli den du drömmer om att vara, eller utforska hur livet kunde ha sett ut om det var annorlunda. Arrangörerna vill veta vem du är idag, imorgon eller i din fantasi.

Filmtiteln bestämmer du själv men den ska börja med ”I AM … ”, till exempel; I AM THE PRESIDENT, I AM A SKATEBOARDER, I AM WHAT EVER YOU WANT ME TO BE, I AM A SUPERHERO, I AM LIFE, I AM SCARED, I AM THE ONLY ONE. Filmens längd får max vara 160 sekunder. Kom dessutom ihåg att inte använda musik, varumärken eller annat som du inte har tillstånd till att använda i din film.

Det är fritt fram att använda vilken typ av filmutrustning du vill, men för att kunna vinna Juryns pris måste filmen vara skapad med en Nikonutrustning. Filmen kommer att bedömas utifrån kreativitet, bildkvalitet och personlig tolkning av tävlingens tema.

Stockholms filmfestival och Nikon lanserade ”Nikon Film Festival” 2010 för att lyfta fram unga filmskapare som tack vare förenklad teknik nu har större möjligheter än någonsin att skapa sina första filmer.

I juryn sitter skådespelerskan och regissören Tova Magnusson, fotografen Pieter Ten Hoopen, manusförfattaren och regissören Lisa Langseth, regissören och producenten Björn Fävremark, samt Nikons produktspecialist Lasse Pettersson.

Vinnarna tillkännages den 3 november, och mer information om tävlingen hittar du på www.filmfestival.nikon.se.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.