Nikon CoolPix P520 – superzoomare med 1 000 mm tele!

Nyheter 30 jan 2013

NikonCoolPixP520

Nikons senaste tillskott till superzoomkameramarknaden heter CoolPix P520, och den är bland annat utrustad med ett 42x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 24-1000 mm. Enligt Nikon ska det skarpa Nikkorobjektivet med inbyggd optisk vibrationsreducering (VR), tillsammans med CMOS-sensorn på 18,1 megapixlar, göra det möjligt att fånga snabba actionbilder eller bilder i svag belysning med hög detaljrikedom. Dessutom kan nämnas att kameran klarar en seriebildshastighet på upp till 7 bilder per sekund i full upplösning.

Den filmintresserade kan även glädja sig åt att CoolPix P520 även klarar att filma i full HD-kvalitet (1080p) i stereoljud. 3-tumsskärmen på baksidan är vinklingsbar, och gör det också möjligt att filma eller fota i annorlunda vinklar.

För mer avancerade användare finns det även manuella exponeringsinställningar (P/S/A/M), och möjlighet till en egen favoritinställning. Den inbyggda GPS-enheten registrerar dessutom den exakta positionen.

Intressant i sammanhanget är att det även går att köpa till den trådlösa sändaren WU-1a för snabb och enkel delning av bilderna via smarta enheter.

CoolPix P520 finns i färgerna mörk silver, svart och rött, och börjar säljas den 21 februari 2013. Det rekommenderade priset ligger på 3 990 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.