Nikon bjuder in till Filmfestival

Aktuellt 8 jun 2012

För tredje året i rad bjuder Nikon och Stockholms filmfestival in talangfulla amatörer och professionella filmfotografer att ladda upp sina bidrag till den interaktiva filmtävlingen ”Nikon filmfestival”. Nytt för i år är att alla tävlande, oavsett kamerautrustning, kan vinna Juryns pris på 60 000 kronor och en Nikon D800, eller Publikens pris; Nikon-produkter till ett värde av 30 000 kronor.

Med temat ”I AM IN MOTION” vill Nikon och Stockholms filmfestival veta hur du tar dig mot ditt mål. Det är inte målet i sig som är det viktiga, utan rörelsen som tar dig dit. Bara fantasin sätter gränser. Filmerna laddas upp på hemsidan http://filmfestival.nikon.se och publiceras den 9 augusti då man också öppnar för röstning. Vinnaren tillkännages den 5 november.

Även i år leds juryn av Nikons produktspecialist Lasse Pettersson, och vid sin sida har han regissören Levan Akin (”Katinkas kalas”) och producenten Bonnie Skoog Feeney (”I rymden finns inga känslor”).

− Det ska bli jättespännande att få vara delaktig i Stockholms filmfestivals långa tradition av att upptäcka och ta fram nya filmtalanger, säger Levan Akin.

− Idag kommunicerar fler och fler människor via rörliga bilder, och vi vill visa genom Nikon filmfestival att våra produkter inte bara tar stillbilder med hög kvalitet, utan även lätt och smidigt fångar berättelser och skeenden på film, säger Lasse Pettersson.

Övriga jurymedlemmar tillkännages i augusti.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.