NEX-3N – kompakt systemkamera från Sony

Systemkameror 25 feb 2013

NEX-3N är den senaste  spegellösa systemkameran från Sony, och två nyckelord i sammanhanget är kompakt och inbyggd blixt

SonyNEX-3N-Wordpress

Självporträtt ska vara enkelt med NEX-3N tack vare den greppvänliga ytan som gör att kameran vilar säkert i handen. 3-tumsskärmen på baksidan går att vrida 180 grader för smidiga och stabila kompositioner. Dessutom ska det nya motoriserade zoomreglaget i kamerahuset ge en stadig fingertoppskänsla för brännvidden med kompatibla objektiv som nykomlingen SELP1650 med motorzoom. Zoomreglaget låter dig också hantera digital zoom om du inte använder ett motoriserat zoomobjektiv.

En ny funktion i Sony-samanhang är Auto Object Framing, vilken hjälper dig att få till snyggare, mer professionella bilder utan ansträngning. Kameran känner av vad som finns i bilden – en eller två personer, makro eller rörliga objekt. Beskärning av bilden sker sedan automatiskt för mer kraftfulla och professionellt inramade kompositioner.

Med en vikt på cirka 210 g är NEX-3N, enligt Sony, världens minsta och lättaste kamera med APS-C-sensor samt utbytbara objektiv.

Kamerans nya 16,1-megapixels Exmor-sensor i APS-C-format erbjuder en maximal känslighet på ISO 16 000. Det kompletteras med en nyutvecklad BIONZ-processor som använder samma områdesspecifika brusreduceringsteknik som fullformatskameran α99. Brusreduceringsnivåer och skärpa justeras individuellt för olika bildområden. Även om du fotograferar i svagt ljus ska du alltså kunna njuta av skarpa, brusfria bilder utan att behöva använda blixt.

NEX-3N är den första NEX-kameran från Sony som har stöd för den nya tekniken Triluminos Colour. Den ska göra att du kan uppleva en bred palett av levande, realistiska färger när videor och stillbilder spelas upp på valfri Sony Bravia-TV med stöd för Triluminos Display.

Till den nya kameran erbjuds en serie med tretton E-mount-objektiv, och du kan där välja mellan telefoto-, porträtt-, zoom-, vidvinkel- eller makro-objektiv från Sony och Carl Zeiss.

NEX-3N når butikerna i slutet av mars, och kommer att säljas till följande priser:

NEX-3N + 16-50 mm-objektiv: 4 800 kronor

NEX-3N + 16-50 mm-, och 55-210 mm-objektiv: 6 700 kronor

 

 

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.