Modulär reflektor för foto och video

Kringutrustning 16 sep 2011

Cine Reflector från Profoto är något så ovanligt som en modulär reflektor med siktet inställt på både foto- och videoproduktion. Lösningen gör att fotografer kan utnyttja sin kunskap om ljusformning i stillbildsmiljö även vid videofilmning då reflektorn nämligen både fungerar med blixtar och kontinuerligt ljus. Den modulära konstruktionen kombinerar filmindustrins populära PAR-reflektorer (parabolic) med Profotos Zoom-reflektor. PAR-reflektorn ökar ljusstyrkan cirka ett bländarsteg, och kan användas fristående, eller i kombination med olika PAR-linser med vilka det går att sprida ljuset på en mängd olika sätt.

Den medföljande Zoom-reflektorn erbjuder enligt tillverkaren ett skarpt och jämnt ljus, och med hjälp av Profotos Zoom-funktion går ljuset ställa i en vinkel på mellan 35 och 105° utan behov av linser. För att ytterligare kunna styra ljusformningen så kan Cine Reflector-enheten utrustas med exempelvis färgfilter och klaffskärmar.

Cine Reflector är en integrerad del av Profotos produkter inom området ljusformningssystem och fungerar ihop med samtliga Profotos blixthuvuden och kontinuerliga ljuskällor. Intressant i sammanhanget är också att Cine Reflector har ett skal i två lager vilket skyddar användaren från brännskador, men även gör konstruktionen mer robust.

Produkten erbjuder även ett paraplyfäste, och i paketet medföljer ett metallfäste för takmontering.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.