MobileLite Wireless – trådlös läsare och batteriladdare för Apple och Android

Nyheter 26 jul 2013

Uppspelning av audio- och videomaterial, säkerhetskopiering, och till och med laddning av dina bärbara enheter – allt detta klarar den lilla enheten från Kingston

Kingston MobileLite Wireless

Kingston lanserade nyligen MobileLite Wireless, som är nästa generation av den bärbara trådlösa lagringsenheten Wi-Drive, som Kingston lanserade 2011 för Apple- och Android-enheter. Den nya och förbättrade läsaren kan trådlöst strömma filmer, musik, foton och dokument från USB‑minnen, microSD- (med medföljande adapter) och SD-/SDHC-/SDXC-kort. MobileLite Wireless fungerar även som en nödmobilladdare när batteriet till användarens mobiltelefon börjar ta slut.

Enheten gör det lika enkelt att se och dela filmer och filer trådlöst på mobila enheter som att ansluta ett USB-minne till datorn. SD-/SDHC-/SDXC-läsaren möjliggör snabb och enkel delning av bilder med vänner och familj genom att användaren tar ut kortet ur kameran och stoppar in det direkt i MobileLite Wireless. Medföljande adapter ger samma åtkomst och delning för microSD-kort som används i många mobiltelefoner och surfplattor. Bilder och filmer från telefoner och andra mobila enheter som inte har egna minneskort, exempelvis Apples enheter, går att skicka över till MobileLite Wireless.

MobileLite Wireless fungerar även som en nödmobilladdare för en längre batteritid. Laddningsfunktionen fungerar med de flesta mobiltelefoner, då de laddas via enhetens USB‑port. MobileLite Wireless har ett laddningsbart batteri som klarar av upp till fem timmars kontinuerlig användning som trådlös.

Enheten tillåter strömning och delning av data med upp till tre användare samtidigt. På samma sätt som Wi-Drive ger den nya apparaten samtidig uppkoppling till både enhet och router via Wi-Fi så att du till exempel kan strömma musik och surfa på nätet på samma gång. MobileLite Wireless-appen är tillgänglig för Apple-enheter och snart för Android och Kindle Fire. Stöd för Windows Phone OS, Windows PC och Mac väntas inom kort.

MobileLite Wireless har många funktioner och har ett rekommenderat cirkapris på 499 kronor. Den kommer snart att vara tillgänglig hos Dustin och Webhallen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.