MCE 85 – NY SHOTGUNMIKROFON FRÅN BEYERDYNAMIC

Nyheter 4 jun 2015

Nu lanserar Beyerdynamic en shotgunmikrofon för system- och videokameror. Nykomlingen erbjuds både i en version med och utan batteridrift

BeyerdynamicMCE85-Wordpress

Nu har Beyerdynamic lanserat en ny shotgunmikrofon för montering på system- och videokameror. Nykomlingen heter MCE85 och, enligt tillverkaren, kvalar den in i segmenten semiproffsmikrofoner och mikrofoner för videoentusiaster. Tack vare supercardoid-/lobe-karaktäristiken ska MCE85 kunna användas till mycket exakta inspelningar med begränsat ”runt omkring-ljud”. Dessutom sitter en elektretkondensatorkapsel längst fram i mikrofonröret, och den ska garantera en exakt ljudupptagning.

Ett low cut-filter kan monteras på mikrofonen för att begränsa lågfrekventa störningar som kan komma både från omgivningen och från mekaniska vibrationer.

MCE 85 finns i två olika versioner, där MCE 85 BA kan strömförsörjas med ett 1,5-voltsbatteri, vilket ska ge cirka 160 timmars driftstid. Dessutom är BA-versionen försedd med en on/off-switch, och varnar när det är cirka åtta timmars batteritid kvar. MCE 85 BA-modellen har en längd på 284 mm.

MCE 85 PV-versionen saknar möjlighet till batteriförsörjning och har en längd på 200 mm.

Båda versionerna av MCE 85 kan dessutom strömförsörjas via fantommatning från 11 till 52 Volt.

Vid köp ingår som standard mikrofonklämma med gummibandsupphängning, samt Vindskydd.

MCE 85 BA kostar 1 990 kronor, och MCE 85 PV kostar 1890 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.