MATTIAS KLUM VISAR BILDER PÅ MALMÖ ARENA

Aktuellt 17 aug 2015

Den 1 augusti öppnade en stor utställning med fotografier av Mattias Klum på Malmö Arena. Utställningen beskriver jordens skönhet, men också dess skörhet, och är ett kraftfullt inlägg i miljödebatten. Utställningen är den största som gjorts med Mattias Klums världskända foton och även nya fotografier som aldrig tidigare visats ingår

MattiasKlum-Wordpress
Bild: Mattias Klum

Mattias Klum, fotograf, filmare och föreläsare, har arbetat som frilansfotograf sedan 1986. Med rötter i Uppsala har han världen som arbetsplats. Mattias specialområde är att porträttera och tolka hotade miljöer, arter och kulturer. Han har därför ägnat över tjugo år åt att utforska bland annat Borneos unika flora och fauna. Mattias har skrivit 13 böcker och producerat ett flertal filmer som visats internationellt. Dessutom återfinns hans bilder och texter regelbundet i National Geographic Magazine och andra ledande tidskrifter. Under åren har han medverkat i och ställt ut sina foton i en rad utställningar runt om i världen. Mattias Klum är en internationellt uppskattad föreläsare och har genom åren mottagit ett stort antal utmärkelser.

Världar av Liv är en fotoutställning som ska inspirera och vägleda oss till att agera, då mänskligheten står inför en vändpunkt i vår historia och för jordens tillstånd. Utställningen bygger på det unika perspektivet av en inbördes kombination av nio planetära gränser: klimatförändringen, havsförsurningen, ozonet i stratosfären, de biogeokemiska faktorerna, den globala färskvattenanvändningen, förändringarna i markanvändning, förlusten av biologisk mångfald, kemiska föroreningar, och aerosoler i atmosfären. Vi kan och måste vända dessa nio kurvor i den globala miljöförändringen som driver oss mot katastrofala risker. Och vi måste göra det nu, under det som kan vara det mest avgörande årtiondet i mänsklighetens historia.

– Jag vill genom Mattias Klums fotografier, som tar dig till olika delar av världen och olika ekosystem, förmedla hans budskap om hållbarhet till en större publik. Fotografierna visar inte bara, som Mattias Klum själv säger, jordens skönhet utan också dess skörhet. Utställningen, tillsammans med föreläsningarna, ger en större förståelse för klimatförändringarna och att allt hänger ihop – regionalt och globalt, säger arrangören Tuula Sjöholm.

Parallellt med utställningen hålls seminarium kring aktuella ämnen i hållbarhetsfrågor, däribland den 15 augusti då utställningen invigs officiellt med ett seminarium av Mattias Klum.

Utställningen pågår fram till och med den 11 oktober 2015.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.