MARKERA DITT DJURS ANSIKTSDRAG

Teknik 14 Nov 2015

Använd vidvinkeldistorsion på dina pälsbeklädda

MarkeraDittDjursAnsiktsdrag-Wordpress 

Extrema vidvinkelobjektiv kan få människoporträtt att mer likna karikatyrer, men de kan även skapa fantastiska effekter när du fotar dina husdjur. I den här slående kattbilden framhävde och överdrev Gandee Vasan medvetet huvudet på den här vackra russian blue genom att fota på nära håll med ett vidvinkelobjektiv, och verkligen framhäva de nyfikna ögonen, delikata dragen och den fantastiska färgen. Effekten är mycket mer slående än hos ett vanligt porträtt.

www.gandeevasan.com

Sätt igång

  • För den här bilden använde Gandee en Canon EOS 5D Mark II och ett 14 mm f/2,8-objektiv.
  • För att hålla huvudet så skarpt som möjligt – viktigt med ett så stark fokuspunkt – fotade Gandee vid f/16, 1/200 sek och ISO 100 för att hålla hela bilden ren. Bildbibliotek älskar skarpa bilder med bara lite brus.
  • När du fotograferar husdjur med ett vidvinkelobjektiv ska du testa att fota från olika vinklar, som ovan- eller underifrån, stående på en stol eller liggandes för ännu radikalare effekter. Men försök att hålla dig nära så djuret inte

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.