MALOU BERGMAN OCH NADJA EKMAN STÄLLER UT PÅ GALLERI DOMEIJ

Aktuellt 22 aug 2014

Under perioden 28 augusti till den 21 september så visar konstnärerna Malou Bergman och Nadja Ekman upp sina stillbilder och rörliga bilder på Galleri Domeij i Stockholm

BergmanEkman-WordpressBild: Malou Bergman och Nadja Ekman

Varför inte ta dig till Galleri Domeij i Stockholm där konstnärerna Malou Bergman och Nadja Ekman från och med den 28 augusti visar sina bilder. De ställer nu ut tillsammans efter mer än 10 års samarbeten i olika projekt. De har under denna tid, parallellt med att var för sig utveckla sina egna konstnärskap, också ingått i konstnärsgrupperna Candyland, Glimpse och Hammarby ArtPort. Utöver detta har de även deltagit i en rad övriga samarbeten på området för konst och kultur, nu senast med projektrummet på Makaroni.

I Malou Bergmans bilder placeras individen i centrum. Ofta i form av ett slags egensinniga porträtt med en praktfullt utsmyckad person som med färgstark rekvisita gestaltas som ett närmast mytiskt väsen. Iscensättningen kan ses som en hyllning till individens egenart, en iscensättning präglad av fantasi och den inre frihet vars potential bor i oss alla om vi gör oss tillgängliga för den. I Bergmans iscensättningar får individen blomma ut till en unik persona i världen. Och för den associativa kreativitet som sätts i fritt spel av dessa mångfasetterade kollage är fantasin den enda gränsen.

Även i Nadja Ekmans arbeten befinner vi oss i en värld på gränsen till det imaginära. I så väl stillbild som rörlig bild utforskar hon centrala gränser för människans tillvaro och existens. Med ett närmast fenomenologiskt förhållningssätt undersöker hon gränsen mellan det synliga och det som inte syns, mellan det imaginära och det vi kan erfara med våra sinnen. Finns exempelvis tåren då den har trillat ned i havet? Och hur ser den i så fall ut? Är det en vattenyta eller en luftyta som utgör gränsen mellan himmel och hav? Ekmans undersökning fångar den dramatik som utspelar sig mitt i vardagen men som ändå ter sig nästan ofattbar.

Galleri Domeij hittar du på Luntmakargatan 52 i Stockholm.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.