Lyssna på Mattias Klum på Konserthuset

Aktuellt 9 maj 2013

Möt Mattias Klum, en av National Geographics främsta fotografer, och hör honom berätta om sina fantastiska fotoexpeditioner och visar ett urval av sina fantastiska bilder på Konserthuset i Stockholm den 13 och 14 maj

MattiasKlum-WordpressBild: Samuel Svensäter

Mattias Klum började fotografera redan i unga år och har arbetat heltid som frilansfotograf sedan 1986. Från 1994 har han även arbetat som filmfotograf och regissör med många film- och TV-projekt.

Klum har gjort sig internationellt känd för att på sitt egna, unika konstnärliga sätt skildra djur, växter, natur och kultur i vår värld, och sedan 1988 har han genomfört stora fotoexpeditioner till bland annat Malaysiska Borneo, Brunei, Brasilien, Costa Rica, Ecuador, Mongoliet, Peru, Antarktis, Rwanda, Botswana, Fiji, Indien, Svalbard och Kina. Genom sitt arbete har han medverkat i flera internationella medier. 1997 blev Mattias den förste svenske fotograf att få sin bild publicerad på National Geographics omslag. 11 böcker har han hunnit publicera, och han har tilldelats en rad utmärkelser för sin bilder. Under åren har han hållit mer än 2 500 föreläsningar om sina fotouppdrag världen över.

Terra Magna Foundation, ett långsiktigt miljö- och inspirationsprojekt

Under 2007 medverkade Klum i bildandet av stiftelsen Terra Magna Foundation och arbetade med projektetExpedition Sverige, under en femårsperiod som ett inspirationsprojekt för unga om vår miljö. Han är också involverad i The Baltic Sea Media Project, som är ett initiativ från Stiftelsen BalticSea2020. I år kommer den första filmen – Betraktaren – som sedan avslutas med ytterligare en dokumentärfilm under 2017.

National Geographic Live

National Geographic Live är en del av de evenemang som National Geographic Society producerar med konserter, film, föreläsningar av ledande forskare, filmare och fotografer.

Evenemangen täcker intresseområden som forskning, äventyr, vilda djur, naturfenomen samt aktuella frågor kring klimatförändringar. Biljettintäkterna går till finansiering av National Geographics framtida projekt inom forskning och utbildning. För mer information, besök www.nglive.org.

Mattias Klums två framträdanden på Konserthuset är måndag den 13 maj 2013 klockan 19.00-20:20, samt tisdag den 14 maj 2013 klockan 19.00-20.20. Båda två i Stora salen.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.