Lowepro lanserar bärsystem för professionella fotografer

Nyheter 27 sep 2010
Lowepro SF

Lowepro, som tillverkar skyddsutrustning för fotografisk utrustning och portabel elektronik, lanserar en ny generation av S&F (Street and Field), ett integrerat system med kameraväskor speciellt framtagna för professionella fotografer med behov av ett snabbt och strukturerat arbetsflöde.

Bärsystemet möter behoven hos event- och sportfotografer, liksom hos fotojournalister som arbetar med stillbilder, video och ljud.

”S&F börjar med ett bälte, en sele eller en integrerad väst. Utifrån det kan fotografen skräddarsy en lösning för sitt personliga sätt att arbeta, sin utrustning eller för specifika uppdrag”, säger Per Skog hos Focus Nordic, Lowepros svenska generalagent.
S&F baseras på Lowepros SlipLock-system med fickor och fästöglor för att kunna lägga till och ta bort väskor efter behov.

”S&F möter alla tänkbara behov. Om man exempelvis vill spela in ljud kan man lägga en mixer i S&F Utility Bag 100 AW som sedan hängs på ett S&F bälte. Det finns även en innovativ lösning kallad S&F Lens Exchange Case 200 AW som möjliggör snabba objektivbyten med en hand”, säger Per Skog.

Bland andra komponenter i systemet finns allt från kompakta S&F Memory Wallet 20 till rymliga S&F Transport Duffle Backpack. Grunden för systemet inkluderar S&F Deluxe Technical Belt, S&F Light Utility Belt, S&F Technical Vest och S&F Technical Harness. Bältet i kombination med västen ger fotografen möjlighet att bära tung utrustning samtidigt som han eller hon får snabb åtkomst till all sina pinaler och ändå skonar sin rygg.

Lowepro S&F blir tillgänglig i butik under Oktober månad, och familjen består av följande enheter:
• S&F Deluxe Technical Belt ger en mängd olika sätt att organisera och bära sin utrustning. Den är kompatibel med sele och väst.

• S&F Light Utility Belt består av avtagbara segment för att kunna anpassa kapaciteten efter behov, genom att lägga till och ta bort. Inkluderar en avtagbar axelrem och kabelgenomföringar.

• S&F Technical Vest ger en bekväm och skräddarsydd passform och klarar tung last kring midjan i kombination med bältet.

• S&F Technical Harness underlättar bärandet av tung last tillsammans med ett bälte. Kan konverteras till en ryggsäck i kombination med en axelremsväska.

• S&F Phone Case 20 skyddar de flesta smartphones, speciellt sådana med möjlighet att geotagga besökta platser.

• S&F Memory Wallet 20 rymmer upp till tolv CF- eller SD-kort. Öppnas som en bok och kan fästas på bältet eller i en nyckelkedja.

• S&F Bottle Pouch med perfekt passform för en vattenflaska eller matlåda (medföljer ej).

• S&F Quick Flex Pouches (55 AW & 75 AW) för snabb åtkomst till ett blixtaggregat, en radio eller andra medelstora tillbehör. Inkluderar All Weather AW Cover.

• S&F Utility Bag 100 AW mångsidigt lagringsutrymme för fotografisk och ljudutrustning som kamerahus, kikare, mixers och batterier.

• S&F Filter Pouch 100 skyddar och organiserar upp till tio stora rektangulära eller kvadratiska filter. Inkluderar ett system med färgmärkta mellanväggar.

• S&F Lens Exchange Case 200 AW patentsökt funktion som gör det möjligt att byta objektiv med en hand. Gör fotograferingen både smidigare och snabbare.

• S&F Slim Lens Pouches (55 AW & 75 AW) bärs med full rörelsefrihet och kan vikas ihop för nerpackning i en större väska.

• S&F Laptop Utility Backpack 100 AW rymmer en laptop med tillbehör under uppdraget. Kan användas för att skicka bilder på språng.

• S&F Transport Duffle Backpack är dimensionerad för att på ett enkelt sätt bära med sig ett komplett och arbetsklart S&F kit.

• S&F Audio Utility Bag 100 en modulär, organiserad och flexibel lösning för fotografer och videofilmare som bär med sig ljudutrustning.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.