Ljustrolla med nya Lumix DMC-LX7

Kompaktkameror 13 aug 2012

Nu lanserar Panasonic modellen Lumix LX7, vilket är något så ovanligt som en kompaktkamera utrustad med Leica Summilux-optik som erbjuder en ljusstyrka på hela f/1,4 i vidvinkelläget. Under skalet återfinns dessutom en ny MOS-sensor som ska ha fintrimmats för maximal bildkvalitet.

LX7 är alltså utrustad med ett 3,8x optiskt (motsvarar 24-90 mm) Leica DC Vario-Summilux-objektiv med en ljusstyrka på f/1,4-2,3. Den höga ljuskänsligheten bör göra en tydlig skillnad vid fotografering i svagt ljus inomhus eller när skymningen faller. Vi noterar naturligtvis att även f/2,3 i teleläget är ovanligt. Värt att veta är att LX7 även har ett inbyggt ND-filter som öppnar för fotografering med längre slutartider, exempelvis forsande vatten. För kreativa fotografer finns också en lång rad nya spännande filter – allt ifrån stjärnfilter till Smooth Defocus.

LX7 erbjuder manuell bländare direkt på objektivet, medan fokuskontroll och slutartid är placerade på tumgreppet. Den ljusstarka 3-tumsskärmen på 920 000 pixlar kan dessutom kompletteras med en extern sökare för den som så önskar.

LX7 filmar nu högupplöst i progressiv AVCHD 1080p och 50 bilder/sek, men också i MP4 för snabb och enkel uppladdning till t.ex. YouTube. Ljudet är i Stereo, med effektiv brusreducering för klar och tydlig ljudåtergivning.

LX7 med optik introduceras i butik under augusti
Priset är vid skrivande stund ej fastställt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.