Ljuskänsligt 42,5 mm-objektiv från Panasonic

Objektiv 8 aug 2013

Panasonic har nu officiellt deklarerat att man kommer att lansera ett 42,5 mm f/1,2-objektiv. Mycket mer än det officiella namnet är dock inte officiellt ännu

Leica DG Nocticron 42,5 mm f/1,2 På förra årets Photokinamässa visade Panasonic upp en prototyp av ett kommande 42,5 mm fastobjektiv med ljuskänsligheten f/1,2. Det var uppenbarligen en tidig prototyp då den bara gick att beskåda bakom glas. Nu har dock Panasonic annonserat en kommersiell version av objektivet, som kommer att få beteckningen Leica DG Nocticron 42,5 mm f/1,2. Mycket mer information finns inte i dagsläget, mer än att det nya ljusstarka objektivet har inbyggd optisk bildstabilisering och går att montera på Micro Four Thirds-kameror från Panasonic och Olympus. Med en beskärningsfaktor på 2x ger det en faktisk brännvidd på 85 mm.

Lanseringsdatum, pris och övriga specifikationer återkommer vi till när Panasonic har släppt informationen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.