LIGHTROOM 2.1 FÖR IOS

Nyheter 17 Dec 2015

Nu har Adobe lanserat Lightroom 2.1 för iOS-enheter, och den nya versionen erbjuder, bland annat, stöd för iPad Pro, iOS 9:s multitasking, och Apples 3D Touch-funktion. Dessutom har man lagt till ett punktkurvläge för tonkurv- och delad toning-verktygen, och enkel åtkomst till mobilens kamera via en nyutvecklad widget som går att komma åt från iOS meddelandecenter

Adobe har precis lanserat version 2.1 av sitt bildbehandlingsprogram Lightroom för iOS-enheter, och den nya versionen erbjuder ett par intressanta nyheter. AdobeLightroom2_1For_IosPreset-Wordpress

Lanseringen av iPad Pro med dess nya funktioner och möjligheter fick igång utvecklarna hos Adobe, och de passade på att optimera version 2.1 för den nya enheten, men framförallt för den nya multitaskingfunktionen i iOS 9. Det gör det bland annat möjligt att, via Slide Over-funktionen,, interagera med andra appar utan att behöva byta app, och via Split View-funktionen köra två olika appar parallellt, exempelvis läsa en text samtidigt som du arbetar i Lightroom.

Nytt är också ett punktkurvläge för tonkurv- och delad toning-verktygen. Med hjälp av det nya punktkurvläget ska du, enligt Adobe, kunna få full kontroll över en kurva, liksom direktåtkomst till samtliga färgkanaler. Adobe har tidigare bara gett användaren en så hög nivå av kontroll i programmen för vanliga datorer.

AdobeLightroom2_1For_IosPunktkurva-WordpressApple introducerade 3D Touch-funktionen i samband med lanseringen av iPhone 6s och 6s Plus. 3D Touch gör enheterna betydligt mer responsiva genom att inte bara registrera att du tryckt på skärmen med fingret, utan även hur länge och hur hårt. I Lightroom 2.1 för iOS har Adobe lagt till stöd för 3D Touch för att exempelvis starta kameran direkt från programmet, och för att snabbt kontrollera vilken bild du ska redigera.

Vi noterar även en ny widget vilken du kan komma åt via iOS meddelandecenter, och som ger snabb åtkomst till kameran från Lightroom.

Ännu en intressant nyhet i den nya versionen av Lightroom för iOS är en förhandsvisning i realtid genom ett antal förinställningar. Du kan alltså kontrollera hur en bild kommer att se ut med ett antal förinställningar, eller helt enkelt ta bilden med förinställningarna applicerade, och sedan bearbeta vidare, eller till och med ta bort förinställningarna i efterhand.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.