LENSBABY LANSERAR NYHETER Produkter för kreativa fotografer

Nyheter 27 sep 2017

Lensbaby har gjort sig kända för ett antal olika objektiv som i första hand vänder sig till fotografer som har en kreativ ådra. Nu lanserar företaget ytterligare två produkter som vänder sig till just den målgruppen.

Sweet 80 heter en ny optisk insats till Lensbabys Optic swap-system, där man kan byta ut själva optiken. Sweet 80 är ett optikpaket som ger en brännvidd motsvarande 80 millimeter, samt en bländare på f/2,8. Precis som med tidigare varianter från Lensbaby ger Sweet 80 en punkt med skärpa som man kan flytta runt genom att vinkla objektivet och sedan justera storlek på via bländaren. Sweet 80 kostar ungefär 1 600 kronor, men går även att köpa i paket tillsammans med Composer Pro II, då till cirkapriset 3 000 kronor.

Nästa nyhet från Lensbaby är Creative bokeh, som är en optik bestående av ett enda linselement. Det här ger en brännvidd på ungefär 50 millimeter. Med Creative bokeh kan man stoppa in 11 olika filter som formar oskärpan. Creative bokehs bländare sträcker sig från f/2,5 till f/22.

Uppskattat pris för Creative bokeh ligger på 800 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.