Lensbaby lanserar Composer Pro

Objektiv 10 apr 2011

Nu lanserar Lensbaby ett nytt systemkameraobjektiv med lutnings- och perspektivkontroll, vilket medger exakt styrning av fokus, och en möjlighet att skapa intressanta specialeffekter. Namnet är Composer Pro, och det nya objektivet har en vridbar kula i metall och en ny fokusmekanism som ska kunna ge bättre anpassningsbart mjukt fokus än föregångarna. Composer Pro är dessutom kompatibel med Lensbabys Optic Swap-system, och levereras antingen med dubbelglasoptik, eller med den nya Sweet 35-optiken. Den förstnämnda erbjuder en brännvidd på 50 mm, medan den andra erbjuder 35 mm.

Varje objektiv skapar en fokuspunkt med skarpt fokus och fotografer kan flytta runt fokuspunkten genom att luta den svängbara objektivdelen.

Lensbaby Composer Pro går att få till följande kamerafattningar: Canon EF, Nikon F, Sony Alpha A/Minolta, Pentax K/Samsung GX, Samt Olympus E1.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.