LEK MED BERÄTTELSER

Teknik 19 mar 2016

Därför kan mystik betyda mer än utrustning

LekMedBerattelser1-Wordpress

Letar du efter ett sätt att skapa en ny dimension i din porträttfotografering? Hämta inspiration från Mariam Sitchinava. Hon har attraherat intresse från hela världen med sina drömska, cinematiska bilder, trots det faktum att hon inte började fotografera förrän 2009.

LekMedBerattelser2-Wordpress

Mariams särskilda intressen är porträtt- och modefotografering – motiv som hon vårdar ömt, i kombination med en naturlig blick för kompensation. Du kan känna att hennes bilder är en del av en större historia, vilket lämnar frågor obesvarade.

LÄS MER: Skapa kreativa porträtt

För din egen vinkel i det här sammanhanget kan du arbeta med att fotografera människor i situationer som förblir oförklarliga, tvetydiga, eller till och med drömlika, med hjälp av mjukt ljus, brus och dämpade färger och toner, vilket förstärker känslan av mystik.

www.mariam.ge

Sätt igång

  • Du behöver inte en massa avancerad fotoutrustning. Mariam använder en Zenit (en gammal sovjetisk kamera) laddad med Fujifilm Superia ISO 400-film. ”Jag fotar helt manuellt”, förklarar han. ”Jag använder ingen exponeringsmätare eftersom jag fotar med naturligt ljus och gillar att ändra bländaren hela tiden. Jag kommer inte ens ihåg slutartiderna.”
  • När du fotar en serie ska du försöka skapa ett flöde, men det behöver inte alltid finnas en ”slutbild”. Ibland kan slutet bara lämnas oförklarat.
  • Försök att få dina modeller att slappna av och vara sig själva istället för att försöka posera. Det är särskilt viktigt när du arbetar med vänner och familj.

LekMedBerattelser3-Wordpress

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.