Leica V-Lux 30

Kompaktkameror 3 jun 2011

Leica har annonserat att man kommer att släppa den kompakta superzoomen V-Lux 30 under juni månad. Kameran har ett 16x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 24-384 mm, och ger dig dessutom videoinspelning i full-HD-upplösning (1080i), bildserier med upp till 10 bilder per sekund, och en sensor på hela 14,1 megapixlar. Kameran har även en inbyggd GPS och kan genera bilder i 3D-format. Kamerans baksida domineras dessutom av en 3-tums pekskärm.

Tycker du att du känner igen beskrivningen ovan så beror det säkert på att du tidigare har läst specifikationerna för Panasonic Lumix TZ20. Det är nämligen exakt samma kamera, men den här gången alltså i ett Leica-skal som oftast brukar vara något robustare. Utöver skalet skiljer även vad som följer med kameran. Leica skickar med versioner av såväl Adobe Photoshop Elements som Premiere Elements för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kamera. Frågan är om programmen, ett lite kraftigare chassi, och en stilig Leicalogga kan rättfärdiga det närmare 2 000 kronor högre priset? Det rekommenderade priset för Leican är nämligen 5 695 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.