Leica lanserar ny superzoom

Kompaktkameror 16 Dec 2011

Den stora nyheten med den nya kameramodellen Leica V-Lux 3 är dess helt nyutvecklade objektiv.

Zoomobjektivet har ett omfång på 4,5-108 mm (f/2,8-5,2), vilket motsvarar 25-600 mm i 35 mm-världen. Det ger en zoomfaktor på 24x. Kameran är dessutom utrustad med en CMOS-sensor på 12 megapixlar.

Kameran kan filma i full-HD- och stereoljud (1080p) med hela 60 bilder per sekund. Ljuskänsligheten vid filmning är också bra och kameran sägs kunna filma i bara 3 Lux med gott slutresultat, och mikrofonen är försedd med ett digitalt filter mot bland annat vindbrus.

Seriebildtagningen är också imponerande, hela 12 bilder per sekund i högsta upplösningen.

På baksidan sitter en tretumsskärm med 460 000 bildpunkter. Skärmen är vrid- och vinklingsbar, vilket öppnar upp för många kreativa bildtagningspositioner.

Kameran levereras ihop med Adobe Photoshop Elements och Premiere Elements, vilket ihop med två års garanti kan förväntas bli ett mycket prisvärt paket.

Leica V-Lux 3 dyker upp i butik under januari 2012. Något pris vid skrivande stund är ännu inte känt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.