Leica Elmarit-S 45 mm f/2,8 ASPH

Objektiv 8 okt 2013

Nu lanserar Leica ännu ett högpresterande vidvinkelobjektiv till sin mellanformatskamera i S-serien.

Leica Elmarit-S 45 mm f/2,8 ASPH

Leica Elmarit-S 45 mm f/2,8 ASPH är namnet på det senaste vidvinkelobjektivet till företagets S-kamera, som alltså är en mellanformatskamera. Nykomlingen bygger på utbudet av objektiv till S-systemet så att det nu består av totalt nio objektiv med brännvidder som sträcker sig från 24-180 mm. Det kan dock vara värt att nämna att sex av dessa objektiv även erbjuds i en CS-variant.

Det nya objektivet erbjuder en effektiv brännvidd på 35 mm och en närgräns på 60 cm.

Objektivet innehåller totalt tolv linser, varav tre består av glas som minimerar kromatisk aberration. Ytterligare två linser erbjuder ett extra lågt spridningsindex (låg dispersion). Dessutom är objektivet utrustat med ett asfäriskt linselement, vilket ska minimera monokromatisk aberration.

Objektivet är, enligt Leica, robust konstruerat och väderskyddat.

Samtidigt aviserar Leica nya firmwareversioner för S-modellerna för att de ska fungerar optimalt tillsammans med det nya objektivet. Den nya mjukvaran har fått beteckningen FW 2.3.0.0 för Leica S, och FW 1.3.0.0 för Leica S2 och S2-P.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.