LÄR DIG FRÅN MÄSTAREN

Teknik 27 mar 2015

Ta en titt på Charlie Waites fantastiska scener

LarDigFranMastaren-Wordpress

Är du intresserad av storslagna landskap ska du definitivt ta en titt på Charlie Waites bilder. Han är en eminent landskaps- och resefotograf, och här får du lära dig mer av några av de läxor han lärt sig under sin långa karriär.

”Mitt främsta tips för uppåtsträvande landskapsfotografer är att du måste vara helt hängiven bilden du ska ta, och du ska alltid se bilden som en produktion”, förklarar Charlie. ”Försök sedan att inte producera bilder som känns fel. Bilderna blir inte bra om man inte känner sig säker på dem från början. Mitt tredje tips är: målmedvetenhet är det enda sättet att producera bilder som håller den standard man strävar efter, och den ska alltid vara lite utom räckhåll.”

Sätt igång

  • Charlie påpekar ständigt vikten av komposition, så tänk noggrant igenom vad du släpper in i bilden, och applicera inte bara tredjedelsregeln – eller några andra av de vanliga landskapsreglerna – på exakt samma sätt varje gång.
  • När du har hittat en fotografisk stil som du och andra gillar, ska du hålla dig till den. ”Den röst du har är den enda röst du behöver”, säger Charlie.
  • Oavsett hur bra du är ska du inte anta att du kommer att tjäna pengar på landskapsfotografering genom att sälja bilderna via bildbyråer. Överväg andra typer av inkomster. Glöm inte heller att personliga projekt kan vara väldigt givande på andra sätt än rent ekonomiska.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.