LÄR DIG AV DE STORA

Teknik 8 feb 2016

Hämta inspiration från Kertész bilder

LarDigAvDeStora-WordpressKänner du att inspirationen sinar? Varför inte då ta en titt på vad de stora före dig har skapat? Kertész är fortfarande en av 1900-talets viktigaste fotografer. Hans arbete med den mänskliga kroppen var särskilt kreativt då han använde speglar för att förvränga lemmar, och han hade även blick för behagliga geometriska kompositioner i sitt gatuarbete.

Brassaï sa en gång: “André Kertész har två kvaliteter som är viktiga för en stor fotograf: en omättlig nyfikenhet på världen, människorna och livet, och en exakt känsla för form.”

Sätt igång

  • Oavsett vad du fotograferar, var mer som André Kertész, och försök att fotografera på nya sätt.
  • Kertész var känd för att fotografera från ovanliga vinklar istället för rakt på. Så gå högt, gå ner på huk, eller lägg dig ner i din jakt på intressanta vinklar.
  • Kertész såg bara teknik som ett medel för att nå målet. ”Vissa fotografer kan vara tekniskt perfekta, men de har inga uttryck”, observerade han. Humör, dramatik och känslor kan ge dina bilder den där svårfångade wow-faktorn.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.