Ladda ner Adobe Photoshop CS6 beta gratis

Mjukvaror 22 mar 2012

Är du sugen på att se vilka nya funktioner som döljer sig i nya versionen av Photoshop CS, eller är du kanske en Elementsanvändare som vill få en smak av vad proffsen har att leka med? Oavsett vilket har du nu chansen att gratis få en inblick i vad nästa version av det marknadsledande bildbehandlingsprogrammet har att erbjuda.

En betaversion innebär att programmet inte är helt färdigt, och det kan hända att vissa funktioner inte fungerar fullt ut, och till och med att programmet kan hänga sig i vissa lägen. Dessutom är programmet tidsbegränsat. Men Adobes utvecklingsavdelning vill gärna veta vad användarna tycker om de nya funktionerna och få feedback för att kunna göra programmet fulländat. Utöver ett antal nya och förbättrade funktioner har programmet även gjorts betydligt snabbare och mer lättarbetat. Många kommer dock inte uppleva den nya versionen som lättarbetad eftersom man gjort om layouten, och vis av erfarenheter av andra program som kommer med nya layouter så vet vi att det tar ett tag innan man lärt sig hitta alla funktioner som man brukar använda. Men när väl det sitter inser man oftast att det inte var så dumt.

För att göra programmet snabbare har man utvecklat en helt ny grafisk motor som ska göra tidigare rätt sega verktyg som Liquify, Puppet Warp, Transform och Ljuseffekter mycket snabbare. I den nya versionen ska dessa i princip fungera i realtid.

Bland de nya funktionerna har Adobe framför allt jobbat vidare på nyheterna i förra versionen där Content-Aware-redigeringen (den innehållskänsliga redigeringen) tog ett stort kliv framåt. Bland annat har man tillfört en funktion som kallas Content-Aware Patch som låter användaren välja från vilket område som han eller hon vill plocka bakgrundsinformationen från. Content-Aware Move låter istället användaren flytta ett föremål i bilden på ett enkelt sätt, utan att behöva jobba i evigheter med att fixa till kanterna.

Är du sugen på att testa du nya funktionerna så kan du hämta betaversionen här.

Vill du dessutom ge feedback till Adobe på dina upplevelser av den nya versionen så kan du göra det här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

3 kommentarer

Jan Simunek 30 mar 2012

Jättebra initiativ från redaktionen. tack

Svara
björn 1 apr 2012

köpt ny skärm 2560×1600 skall kolla kvaliten

Svara
Bengt-Göran Thyr 2 jun 2012

Intresserad

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.