KREATIVA ABSTRAKTER

Teknik 7 Nov 2015

Fånga den flyktiga skönheten hos korrosion KreativaAbstrakter-Wordpress 

Du behöver troligen inte resa långt för att hitta fascinerande former, texturer och mönster i både naturliga objekt och sådana skapade av människan. Mark Mason specialiserar sig på att fota det som han kallar för ”temporära saker, hotade saker och saker som är hopplöst svåra att nå.”

Som han förklarar det, ett motivs former, färger och texturer är bara kärl, som ord i en dikt, som hjälper honom förklara hur han känner. ”Därför arbetar jag med mina motiv på ett spontant sätt, som jag hittar dem, och gör all min kreativa manipulering med traditionell optik ute på fältet.”

Sådan mottaglighet öppnar upp hans ögon för nya möjligheter, som bilden här nedanför som tigs på en bilkyrkogård nära Route 66. Istället för att rakt upp och ner fotografera gamla bilar fotograferade han fascinerande mönster i den rostande metallen.

www.markraymondmason.com

Sätt igång

  • För den här bilden använde Mark en Canon EOS-3-kamera med ett 135 mm f/2-objektiv.
  • ”Jag kommer inte ihåg exponeringen, men kameran stod på stativ, troligen runt f/5,6 eftersom metallen var ganska platt”, säger han.
  • Se hur Mark har fångat alla möjliga typer av intressanta mönster och former i den rostiga och vridna metallen.
  • Det är viktigt att fota i bra ljus. Mark stod i skuggan, men jorden var blek och fördelade solen jämnt. ”Det var som att befinna sig i en floddal i öknen. Det finns inget som reflekterat ljus i Kalifornien.”

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.