KÖR ÅRSBOKSSTILEN

Teknik 21 sep 2015

Inspireras av 80-talets USA med modern teknik

KorArsboksstilen2-Wordpress

Är du på jakt efter ett kreativt nytt sätt att ta roliga porträtt? Robbie Augspurger hämtade inspiration från stilen i klassiska årsböcker från highschools i USA på 80-talet, plus fjantiga ­porträtt från det årtionde när känslan för stil lyste med sin frånvaro. Hans retroporträttprojekt Glamour & Headshots påbörjades 2009 när ­Robbie och hans vän Coin Tile började experimentera med ett gammalt ljussättningskit och en Canon EOS 5D. Robbie älskade det välbelysta utseende han fick från ljussättningskitet och gjorde sedan porträtten ännu mer retro i Lightroom.

KorArsboksstilen1-Wordpress

 

”Det fanns en del tekniska problem jag var ­tvungen att komma förbi, och de flesta var ­relaterade till de 30 år som kitet hade på ­nacken”, säger han. ”Styrkan och huvudena har inga kontroller, så de står hela tiden på full styrka. För att ­kontrollera ljusets intensitet behöver jag i vissa lägen kasta över ett vitt tyg över blixtarna för att reducera styrkan, eller flytta dem längre från motivet.”

Sätt igång

Testa att tunna ut färgerna i efterbehandlingen för att få till ett retroaktigt utseende. Notera dessutom att det är  viktigt med rätt kläder och rekvisita – lägg märke till hur Robbie har letat fram gamla kläder och kitschiga saker som grekiska pelare i bakgrunden. 80-talets lite töntiga poser färdigställer effekten.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.